Voor de ferHo plantenbakken was ik op zoek naar een metaalsoort die overeenkwam met mijn idee van de groene stad. Een metaal dat ruw en onvoorspelbaar was met mooie aardse tonen, net als de natuur zelf. Daarom koos ik voor Cortenstaal.

Wat is Cortenstaal?

Cortenstaal (officiëel COR-TEN) is een stevige metaalsoort die voor allerlei doeleinden kan gebruikt worden. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld om de noodzaak voor verf tegen te gaan. Het staal vormt een beschermende laag roest op de oppervlakte die het beschermt tegen weersinvloeden. Dat lees je goed, het metaal wordt toegelaten te roesten om het te beschermen tegen de regen. Deze laag roest regenereert telkens weer wanneer het wordt blootgesteld aan het weer en wordt dus niet dikker.

Cortenstaal is een metaalsoort die erg populair is voor buitenkunstwerken en versiering van gebouwen. Ook in de wereld van constructie en zeetransport wordt het vaak gebruikt.

En voor ferHo natuurlijk!

Wat te Verwachten van je ferHo?

Wanneer je een ferHo product in Cortenstaal koopt zal je merken dat het een standaard staalkleur heeft. Dit is volledig normaal aangezien de roest nog moet aangemaakt worden. De roestlaag zal zich geleidelijk ontwikkelen over enkele maanden tijd. De exacte tijd hangt wat af van de weersomstandigheden waarin het staal zich bevind, reken op 12-18 maanden tegen het volledig klaar is. Het roestproces kan versneld worden met sommige producten maar dit zal wel een kleine invloed hebben op de kleur.

De verschillende fases van Cortenstaal.
De verschillende fases van Cortenstaal.

Hang je ferHo buiten en laat het groeien met je planten! De kleur zal voor elke plantenbak lichtjes anders zijn en zal je tuin volledig uniek maken.

Belangrijk: De roest die gevormd wordt door Cortenstaal kan vlekken maken op de plek waar het geplaatst wordt. Hang daarom de ferHo met Cortenstaal niet binnenshuis! Hiervoor hebben we gelakt staal beschikbaar.